▅ ▆ ▇ وبلاگـــــ قـــــرن بیـــــست و یـــــکُم ▇ ▆ ▅

وبلاگ قرن بیست و یکم، وبلاگی برای تمامی سلیقه هاست.

▅ ▆ ▇ وبلاگـــــ قـــــرن بیـــــست و یـــــکُم ▇ ▆ ▅

وبلاگ قرن بیست و یکم، وبلاگی برای تمامی سلیقه هاست.

معروف شده که نامه ی چارلی چاپلین به دخترش کار یک ایرانیه!

کمتر کسی پیدا میشه که نامه ی تاریخی چارلی چاپلین به دخترش رو نخونده باشه. نامه ای که در کشور ما سی سال دست به دست چرخید. در مراسم رسمی و نیمه رسمی بارها و بارها از پشت میکروفون خونده شد و مردم کوچه و بازار با هر بار خوندن اون به لبخند غمگین چاپلین فکر کردن که جهانی از معنا رو در خود داشت. اگر بعد از این همه سال بهتون بگن این نامه جعلی است چی میگین؟! لابد عصبانی میشید و از سادگی خودتون خنده تون میگیره. حالا اگر بگن نویسنده ی واقعی این نامه سی ساله که فریاد میزنه این نامه رو من نوشتم نه چاپلین و کسی باور نمیکنه چه حالی بهتون دست میده؟ فکر میکنید واقعیت داره؟ خیلی ها مثل شما سی ساله به "فرج ا... صبا" نویسنده ی واقعی این نامه همین رو میگن: واقعیت نداره!


فرج ا... صبا نویسنده و روزنامه نگار کهنه کاری است. او سالها در عرصه مطبوعات فعالیت داشته و امروز دیگر از پیشکسوتان این عرصه به شمار میاد. 

اما ماجرا برمیگرده به یک روز غروب در تحریریه ی مجله ی روشنفکر. 


فرج ا... صبا، نویسنده ی این نامه، در گفتگو با شهروند: "سی و چند سال پیش در مجله روشنفکر تصمیم گرفتیم به تقلید فرنگی ها ما هم ستونی راه بیندازیم که در آن نوشته های فانتزی به چاپ برسد. به هر حال می خواستیم طبع آزمایی کنیم. این شد که در ستونی، هر هفته، نامه هایی فانتزی به چاپ می رسید. آن بالا هم سر کلیشه فانتزی تکلیف همه چیز را روشن میکرد. بعد از گذشت یک سال دیدم مطالب ستون تکراری شده. یک روز غروب به بچه ها گفتم مطالب چرا اینقدر تکراری اند؟ گفتند: اگر زرنگی خودت بنویس! خب، ما هم سردبیر بودیم. به رگ غیرتمان برخورد و قبول کردیم. رفتم توی اتاق سردبیری و حیران و معطل مانده بودم چه بنویسم که ناگهان چشمم افتاد به مجله ای که روی میزم بود و در آن عکس چارلی چاپلین و دخترش چاپ شده بود. همان جا در اتاق را بستم و نامه ای از قول چاپلین به دخترش نوشتم. از آن طرف صفحه بند هم مدام فشار می آورد که زود باش باید صفحه ها را ببندیم. آخر سر هم این عجله کار دستم داد و کلمه "فانتزی" از بالای ستون افتاد. همین شد باعث گرفتاری من طی این همه سال."
 

بعد از چاپ این نامه است که مصیبت شروع میشه: "آن را نوار کردند، در مراسم مختلف دکلمه اش میکردند، در رادیو و تلویزیون صد بار آن را خواندند، جلوی دانشگاه آن را میفروختند، هر چقدر که ما فریاد کشیدیم آقا جان این نامه را چاپلین ننوشته کسی گوش نکرد. بدتر آنکه به زبان ترکی استانبولی، آلمانی و انگلیسی هم منتشر شد.
 

حتی در چند جلسه که خودم نیز حضور داشتم باز این نامه را خواندند و وقتی گفتم این نامه جعلی است و زاییده تخیل من، ریشخندم کردند که چه میگویی؟ ما نسخه انگلیسی اش را هم دیده ایم!

 

به قولی فرج ا... صبا چوب طبع آزمایی خودش رو میخوره!!! 

 

لازم به ذکر است که این مطلب در بسیاری از وبلاگ ها و وب سایت ها آمده و برای اطمینان می توانید در موتور جستجوی گوگل (http://www.google.com) نام فرج ا... صبا را جستجو کنید. نتیایجی که به دست خواهید آورد همگی مرتبط با موضوع همین نامه هستند. من هم به پیروی از تمامی وبلاگ ها و وب سایت ها لازم دیدم که این مطلب رو در وبلاگ خودم قرار بدم. 

 

شما همچنین می توانید متن کامل این نامه ی معروف (نامه چارلی چاپلین به دخترش) را که قبلا با همین عنوان در وبلاگم قرار داده بودم، بخوانید.


نامه چارلی چاپلین به دخترش

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد